AYDIN / BOZDOĞAN - Haydere Ortaokulu

Nis

Okulumuz tüm öğrencilerine, Bozdoğan Halk Eğitimi Müdürlüğü Rehber Öğretmeni Ayşe KAYA tarafından "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi" verildi.

Mrt

Okulumuzda 05.03.2024 tarihinde 14:00- 15:00 saatleri arasında Siber Bilinçlendirme Faaliyetleri kapsamında 40 velimize “Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi” ve Kades kapsamında “Kades Uygulaması ve Kadına El Kalkamaz” mottosuyla bilgilendirme eğitimi verilmiştir.

Mrt

Okulumuzda 12.03.2024 tarihinde 09:30- 10:15 saatleri arasında Bozdoğan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 73 öğrencimize “Beslenme, Akılcı İlaç Kullanımı, Diyabet ve Teknoloji Bağımlılığı Semineri” verilmiştir.

Mrt

Okulumuzda 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Kemer İşletme Şefliği tarafından 21 Mart Perşembe günü 11.00-14.00 saatleri arasında fidan dikme etkinliği düzenlenmiştir. Okulumuz pansiyonun alt tarafında kalan okulumuza ait araziye öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve Kemer İşletme Şefliği çalışanları tarafından kızılçam fidanlarının dikimi sağlanmıştır.

Mrt

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 18 Mart Şehitler Günü kapsamında düzenlenen “Çanakkale Şehitlerine” konulu ortaokul öğrencileri arası mektup yarışmasında, okulumuz 7/A sınıfından Mısra BORU Bozdoğan İlçesinde üçüncü olmuştur. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "Deprem Şehitleri İçin Saygı Duruşu" konulu yazı gereği, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla Bakanlığımız bünyesindeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 6 Şubat 2024 tarihinde 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştur.

Ock

Okulumuzda, Nazilli Rehberlik ve Araştırma Merkezinden gelen uzmanlar tarafından bayan velilerimize yönelik "Kadına Yönelik Şiddet" hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, 2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılı sınavları (ÜLKE GENELİ ORTAK) okulumuzda da gerçekleştirildi.

16 soruluk Türkçe ve Matematik testinden oluşan iki adet ortak sınav yapıldı.

Her iki sınavda da 1-12. soruların 7 puan, 13-16. soruların da 4 puan üzerinden değerlendirildiği görüldü.

Ülke genelindeki tüm 6. Sınıf düzeyindeki öğrenciler, saat 09.25'te kendi okullarında bulunan sınıflarda Türkçe sınavına girdiler.

Saat 09.40 itibariyle başlayan Türkçe sınavı, bir ders saati olan 40 (kırk) dakika sürdü ve 10.20 saati itibariyle sona erdi.

Öğrenciler 25 dakikalık dinlenme ve ihtiyaç süresinin sonunda 10.45 itibariyle bu sefer de Matematik sınavı için sınıftaki yerlerini aldılar.

Saat 11.00 itibariyle başlayan Matematik sınavı, bir ders saati olan 40 (kırk) dakika sürdü ve 11.40 saati itibariyle sona erdi.

Ortak sınavların değerlendirmesi ise şu şekilde olacak:

a. Ortak yazılı sınavların değerlendirilmesi il ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

b. Ortak yazılı sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrencilerin yanlış cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

c. Ortak yazılı sınav 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde her soru 5 (beş) puan; 6. sınıf Türkçe ile matematik derslerinde 1-12. Sorular 7 (yedi), 13-16. sorular ise 4 (dört) puan değerindedir.

ç. Ortak yazılı sınavlar, uygulandığı dersin yazılı sınavı olarak değerlendirilecek ve o döneme ait ders puanının hesaplanmasında kullanılacaktır.

d. Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı derslerinin sınavları, yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Bu derslerin yazılı sınav aşaması ülke genelinde ortak yapılacak, uygulamalı sınav aşaması ise ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulamalı sınavlar şeklinde yapılacaktır. Bu sınavlar ayrı ayrı puanlanacak, öğrencilerin ortak yazılı sınavdan aldığı puanlar ile uygulamalı sınavlardan aldığı puanlar birlikte değerlendirilerek öğrencinin ortak yazılı sınav puanı oluşturulacaktır.

e. Genel Müdürlük tarafından iptaline karar verilen sorular, değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden belirlenmesi suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

f. Ortak yazılı sınavların cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Genel Müdürlük kararı ile belirlenmesi durumunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, doğru seçenekler dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

g. Geçerli mazereti olmadan ortak yazılı sınava ve mazeret sınavına katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmeyecek, bu sınavlara katılmayan öğrencilerin puan hanesine “G’’; kopya çeken öğrencilerin puan hanesine “K” yazılacak ve bu haneler de ortalamaya dâhil edilecektir.

ğ. Ortak yazılı sınavların sonuçları, ilgili dersin öğretmeni tarafından e-Okul sistemine işlenecektir.

Ara

Bozdoğan Belediyesi tarafından 4 Aralık - 8 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 1. Kitap fuarına öğrencilerimizle birlikte katılım sağladık.

Okulumuz öğrencileri 7 - 8 tarihleri arasında, Bozdoğan Düğün Salonunda düzenlenen 1. Kitap Fuarını gezdiler.

Öğrencilerimiz önce kitap fuarını gezdi, fuardaki yazarlarla tanışıp kitaplarını imzalattılar. Sonrasında ilçe kütüphanemizi ziyaret ettiler.

Son olarak Bozdoğan Fatih Parkında gönüllerince eğlenip, gezinin tadını çıkardılar.

Kitap kurdu olmaları dileğiyle tüm öğrencilerimize bol bol kitap okumalarını öneriyoruz.